mandag 25. juni 2012

Nasjonal Sykkelrute nr. 1 :-)

I dag skal vi sykle Nasjonal Sykkelrute nr. 1 over Senja. Kanskje turens mest krevende sykkeldag...
Men vi er klar, og gleder oss! Og motivasjonen er på topp etter oppvarming på 7,2 km fra SommarøyArctic Hotel til fergeleiet på Brensholmen. Været er ikke helt det vi drømmer om, men det er bare å kle seg etter været. Ca 10 grader og overskyet ved dagens start!

Klar for dagens økt! På fergeleiet på Brensholmen.
Første økt på Senja går fra Botnhamn til Senjahopen, i underkant av 3 mil. Ingen store stigninger her, men en liten bakke å bryne seg på opp til Mefjordeidet. Dagens lunsj ble servert hos gjestfrie Roy Willy Hanssen, bror til Merete og Viviann, som disket opp med gresk salat og reker. I tillegg hadde vi Hilde sine hjembakte mjukbrød til. En fortreffelig lunsj, i veldig hyggelige omgivelser.

Utsikt over Mefjordbotn
Andre økt er fra Senjahopen og frem til Hamn i Senja, og det er nå vi får testet formen...
Vi har hyggelig sykling gjennom Geitskartunnelen, ned til Ersfjorden og ut til Milliondassen, som selvfølgelig må benyttes. Vi får en liten oppvarming på bakker opp til Steinfjordtunnelen, men det er jo ingenting i forhold til hva som venter oss opp Krokelvdalen og gjennom Skalandtunnelen. Denne stigningen er laaaaang og drøy...... , og vi har nå fått selskap av regnet!
Men vi kommer opp, og er både sliten, våt og glad

Ann-Merete og Hilde - endelig på toppen!
Fremme, etter en flott, noe våt og kald, dag på sykkel. Her på Hamn i Senja bor vi fantastisk bra i flott leilighet av veldig god standard :-)


Renate, Hilde og Ann-Merete. Veldig våt, og veldig fornøyd med dagens økt!

Vi feirer ankomsten med noen glass Chablis, etterfulgt av en god middag og det ble også i dag en tidlig kveld, etter en flott dag på sykkel :-)

Her bor vi godt !!

2 kommentarer:

  1. Hei Renate,
    Dette var litt av en blogg - jeg er imponert og kommer til å følge med på turen. Ser at dere har vært i Senjahopen, mitt barndomsparadis! Her bodde farmor og historiene herfra er mange og fantastiske! I Mefjordvær bodde mine "onkler" - det var pappas onkler, men det var jeg som fikk verdens beste tørrfisk.
    God tur videre til deg og de andre sprekingene :-)
    Beste hilsen fra Bente

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk Bente :-)
      Nå har vi hatt en fantastisk dag på Andøya, og i dag sykler vi ut til vakre Nyksund i Øksnes kommune. Vi har det helt supert på tur !!

      Slett