fredag 29. juni 2012

Spektakulær opplevelse gjennom Skogsfjordsundet



I dag hadde vi planlagt lokalbåt fra Myre til Skjellfjorden, men det skar seg på grunn av innstilt båt. Så da var det bare å hive seg rundt å finne andre løsninger. Med god hjelp av lokalbefolknigen på Myre fikk vi sporet opp og kontakt med Vidar som kunne tilby oss Rib over fjorden. Det skulle vise seg å bli en spektakulær og innholdsrik tur. Vidar ga oss historiske innblikk, morsom rafting og omvisning på det gamle kirkeværet på Øksnes og i øyriket.

Fornøyde deltakere på Rib-tur

På Skogsøya fikk vi se hjemstedet til Herbjørg Vassmo, samt huset som var opprinnelsen til boken "Den blinde glassveranda"

En av mange flotte øyer i Skogsfjordsundet.
Øksnes kirke

På overfarten med Rib fikk vår sjåfør slippe sjåførtjenesten, og ble i stedet med over med båt. Renate tok ansvar og kjørte bilen til Skjellfjorden.

Ankomst i Skjellfjorden





Etter båt bar det videre på sykkelen igjen. Nå gikk turen fra Skjellfjorden, via Eidsfjorden til Stokmarknes. På veien stoppet vi på Grønningbrygga hvor vi ble servert nydelig lunsj og kaker av Solbjørn Jørgensen fra bygdelaget. Vi vil aldri glemme den fantastiske blåbærkaka!! 
Tusen takk Solbjørg :-)


Grønningbrygga i Eidsfjorden


Malarsteinen i Eidsfjorden
Dagens mål er Vesterålen kurs og feriesenter. Her skal vi bo de siste 2 nettene i stedets Nordlandshus. Kveldens middag hadde vi på "IsQueen".




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar