onsdag 27. juni 2012

Tre Store Øyer på en dag!

I dag startet vi turen på Norges nest største øy, og ferden gikk i bil de 18 km fra Hamn til Gryllefjord. Slitne kropper trengte litt hvile på morran, og vi skal jo likevel syke 72 km i løpet av dagen....
Ann-Merete vil ikke kjøre bil, så hun syklet i forveien, og påsto at Ballesvikskaret var enkelt som bare det !


Til glede for de som vil være med på tur neste år, er det da kommet tunnel og bru på denne strekningen, så disse 18 km blir betraktelig kortere og lettere å sykle :-)

Mainn i Ausa - som bor i fjellet Ausa utenfor Gryllefjord. 


Fergeturen fra Gyllefjord til Andenes gikk for seg i rolig sjø, så heldigvis var vi frisk og rask til å legge ut på sykkeltur langs den vakre vestsiden av Andøya. Vi sykler nå på Norges 10. største øy. Første stopp er Bleik, hvor vi etter anbefaling fra lokalkjente legger inn lunsjstopp, og det var verdt det! Et fantastisk koselig lite sted - anbefaler ingen å kjøre forbi uten å stoppe her!
Utelunsj på Bleik

Vi koser oss på sykkelsetet ;-)

Fantastisk flott natur !

Neste sykkeløkt er ca 38 km sør til Bø, og besøk på Nortun Gård, som er kjent for osten de yster selv. Vi fikk smake på husets ostekake, og med et forfriskende glass vin til.. og hilse på gårdens lamaer, som var grei og ikke spyttet på oss!

Nordtun Gård, Bø på Andøya


I fint driv i en av de få bakkene som finnes på Andøya!

Siste økt går fra Bø til Buksnesfjord, ca 25 km, hvor vi skal overnatte på Andøya Friluftssenter. Ved Risøyhamn forlater vi Andøya, og sykler over til Norges største øy Hinnøya, hvor vi skal hvile for natten. Og gjett om det er hærlig å komme frem hit! Vi får ei fantastisk hytte, Aurora. Her har vi veldig god plass, og et hyggelig sted å nyte kveldes Chablis, og en fantastisk middag servert av vertskapet. Også her kan vi trygt anbefale et stopp om du kjører forbi..!!

Endelig fremme - et forfriskende glass Chablis venter...



Hytta vår - Aurora.

Og kvelden brukes til avslapping, etter en bedre middag!


Fikk flott sykkelvær over Andøya med delvis sol, og bare litt vind... Men vi venter fortsatt på sommeren, for vi har knapt hatt over 10 grader hittil på turen!

Men klage gjør vi ikke - vi er utrulig flink til å se lyst på livet... Over Senja syklet vi i regn og vind, og da vi kom frem var vi sååå glad for at vi fikk et lite glimt av solen til kvelds. Og over Andøya syklet vi i oppholdsvær og delvis sol, og regnet kom akkurat i det vi var kommet frem, og da var vi såååå glad for at vi rakk frem før regner. Så glad og fornøyd er vi uansett hvordan værgudene er med oss!!

Optimister som vi er, er vi sikker på at finværet kommer, og resten av turen blir vi å bade i sol og minst 20 grader :-)

2 kommentarer:

  1. Hei Ann-Merete og Renate og dere andre spreke sykkeljenter! Følger dere nedover Vesterålens kyster og får tilbake mange gode minner fra fjorårets tur! Blir litt bekymret over den sykkelformen dere nå opparbeider i forkant av GiroSvea, men godt og se at dere gjør litt for å dempe den med litt Chablis hver kveld! God tur videre og gleder meg til å treffe dere igjen om 4 uker :-) stor klem fra Hermod

    SvarSlett
  2. Hei Hermod - ja dette blir vi i god form av, så det spørs om du klarer å sykle fra oss i år:-) Gleder oss masse til vi treffes:-))

    SvarSlett