tirsdag 28. juni 2011

Nasjonal Turistvei over Senja

Da er dag to vel gjennomført, og vi har hatt en helt fantastisk dag. Vi startet opp fra Sommarøy med delvis overskyet vær, men etter som vi nærmet oss Senja brøt skydekket mer og mer opp, og resten av dagen syklet vi i strålende nordnorsk sommervær.


Dagens etappe gikk fra Sommarøya til Hamn i Senja, med avstikker ned til Medfjord Brygge, der vi ble tatt vel i mot og servert fiskesuppe til lunsj.


Etter lunsj gikk turen gjennom Geitskartunellen (som var en fryd å sykle gjenom!) og ned til stranden i Ersfjord, kanskje Norges fineste strand? Og videre ut til Tungnesodden hvor vi finner Norges dyreste utedo, også kalt "milliondassen"...... I tillegg til å beskue den fine doen, har vi også en fantastisk utsikt mot fjellene "Djevelens Tanngard".






Deretter gikk turen videre til Bøvær der vi skulle ta en titt på Kråkeslottetet. Her var vi så heldige at en overivrig Raymond ble så blendet av solen at han syklet rett forbi avkjøringen, noe som førte til at han traff på to vaffelselgende småpiker. Selvfølgelig til stor glede for alle oss andre som fikk en velfjortent pause med kaffe, brus og nydelige vafler.




Med disse godsakene innabords var vi selvfølgelig klare til dagens utfordring (i hvertfall noen av oss), nemlig å slite oss oppover til Skalandstunnelen, som er rutens høyeste punkt med sine 290 m over havet. Bildet under viser oss på den spektakulære utsiktsplatten, som ga oss en følelse av henge i løse luften.


Og her kommer de aller sprekeste av oss, Raymond, Ann-Merete, Hermod, Helena og Janne til toppen!

På den videre ferden mot Hamn stakk vi selvfølgelig en snartur innom Trollet i Senja, før vi avsluttet en fantastisk sykkeldag over Senja med en velfortjent iskald pils på en solfylt bryggekant.



Kronen på verket var selvfølgelig blikkstille hav med ei midnattsol du bare kan drømme om!

1 kommentar:

  1. Dere ser ut til å ha en helt fantastisk tur! Flott at dere blogger om turen og legger ut så mange fine bilder. Det er hyggelig å kunne følge dere på avstand og få en sniktitt på opplevelsene deres. Kjempestolt av mamma (Liv Marit) og Hermod. Dere er så spreke!

    SvarSlett