torsdag 30. juni 2011

I Nyksund får cyklarna vila, men inte vi....


Efter en mycket god natts sømn før alla i det glada gænget, var det tid att grunda med god frukost och hoppa i læmpliga klæder. Spænnande att gå i samma fotspår som Drottningen.





Med oss ut från byn smøg någon som troligen inte tyckte vi såg helt vandringsvana ut. Førsta utmaningen var att hitta vægen upp till sjælva turen men ganska snart fann vi att det som såg ut som bæckfåror i berget, var stigen vi skulle ta oss uppfør. Att nattens regn gjort stigen hal och lerig var ju en extra krydda før oss som gillar utmaningar.


Vi går øver dagsstænkta berg fallera.....Vår væn hela tiden i nærheten.
Efter att benmusklerna mjuknat upp efter den ganska tuffa klættringen, børjar vi så njuta att all vackra vyer, blommor, hjortron och inte minst ørnar.







Strax innan vårt mål i Stø tackar vår fina væn før sig och vænder tillbaka den væg vi just kommit. Den sista biten går øver en fantastisk strand och ett gæng bløta och smutsiga cyklister har vandrat i drygt 3 timmar.
En rykande færsk himmelskt god fisksoppa slinker ner med en kall øl.
Nær vi nu fått smak på fisk, tænkte vi passa på att æven ha en middag som vi tagit upp från havet.  Några pigga killar i gænget hænger på sig sina fiskedon och vi vinkar farvæl vid kajen. Vi inhandlar alla tillbehør och førbereder maten så långt vi kan...... Middagen blev vegetarisk!
















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar