onsdag 29. juni 2011

I dag gikk det fort i bølgende landskap...

Atter en hærlig sykkeldag er unnagjort og i dag er vi om mulig enda mer fornøyd med oss selv! Vi startet dagen med en kort sykkeløkt fra Åknes til Risøyhamn (eller bil for de som var litt lat og/eller forkjølet), før vi tok Hurtigruten videre til Sortland. Vi gjør jo ikke dette bare for å sykle, men også for å oppleve naturen og kulturen her i nord, så det var en selvfølge for oss å legge inn en tur med Hurtigruten. Vi reiste med MS Trollfjorden og spiste vi en deilig lunsj underveis.




Ved ankomst Sortland kjente vi at det begynte å krible i sykkelbena våre, og vi var veldig ivrig på å få fortsette. Men på kaia ble vi møtt av en hyggelig dame fra Bladet Vesterålen som gjerne ville høre vår histore, og vi tok oss med glede tid til det:-) Les hennes opplevelse av oss her; http://www.blv.no/lokalsider/article5656294.ece




Planen var å legge inn 1 times opphold på Sortland, men gjengen var så ivrige at det ble prioritert å sette seg rett på sykkelsetet for å komme igang med dagens etappe. Og for en etappe !!! Dette er sykkelopplevelser på sitt beste, i fantastisk natur, flott terreng og mange gode venner som trives i lag. Været var ikke det beste i dag, men i vår positive verden får vi all slags vær til å bli flott sykkelvær. I dag var det overskyet, 12 grader, litt regn i luften og noe vind, men alle konkluderte med at det var perfekt sykkelvær! Så innstillingen til gjengen er det ingenting i veien med...





Det var lett sykling fra Sortland til Frøskeland, en laaaaaang bakke opp mot Myre, for så å bli perfekt småkupert terreng hele veien ut til Nyksund. Beina var kvikke og det ble lagt opp til ekstratur over Alsvåg med temporitt for de som ville, hvor snittfart over en strekning på 4 km ble målt til 30 km/t. En hærlig spurt og et skikkelig adrealinkick.
Turen vår ble deretter døpt om til Giro Vesterålen Extreme!


Siste 13 km Myre - Nyksund foregikk på smal grusvei, med vakker og spektakulær natur.


Vi ankom Nyksund ved 18-tiden, og sjekket inn på Ekspedisjonen, hvor vi skal sove i 2 netter.

Nyksund er jo en opplevelse i seg selv, og vi gleder oss til oppholdet her. I morgen skal vi la syklene få hvile, og legger ut fjellturen Dronningruten. Gleder oss til en ny og spennenende dag :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar